home   /   films

Filmbeelden van vroegerOntstaan van de polder

De kunstenaar Anton van Werven schilderde voor de raadszaal van het voormalige gemeentehuis aan De Noord een fries met als thema het ontstaan van de polder. Toen het gebouw gesloopt werd, wist men zich raad met het kunstwerk. Na enige jaren in opslag te hebben gelegen ontfermden zich twee ondernemers zich over het werk. Nu hangt het in de overdekte ijsbaan van Dronten. Adri Keuper maakte er een film van. De stadsdichters zorgden voor de teksten.


 
Heien in de polder

In de polder is ontzettend veel gebouwd. Zonder heiwerk ging dat niet. Zo waren er voor oud Dronten [werkkamp en overige gebouwen] in totaal 1.300 palen nodig. De firma Speerstra heeft veel van dit heiwerk voor haar rekening genomen. De familie hield plakboeken bij. Adri Keuper maakte er een film van.


De middenstand in Dronten

De winkeliers in Dronten maakten reclame voor het winkelen in Dronten. Daartoe hadden ze een kwartetspel laten ontwerpen. Bij het boodschappen doen kon je een kaart krijgen. De bedoeling was dat om het kwartet volledig te maken, men in Dronten zijn inkopen zou doen. We maakten van het kwartetspel een filmpje.

 

 
Meer films op ons filmkanaal

Word donateur van Stichting Historisch Dronten

Een mooier aanbod krijgt u niet!

Bent u geïnteresseerd in de Drontense Historie word dan nu lid van Stichting Historisch Dronten

Word donateur of doe het donateurschap kado