home   /   nieuws

Nieuws

Filmavond

Maandag 13 maart konden we voor het eerst weer een filmavond houden. De belangstelling was overweldigend. De toeloop was zodanig dat we helaas voortijdig de deuren moesten sluiten. Onze excuses hiervoor. We gaan ons als bestuur beraden over de vraag hoe wij in de toekomst dit kunnen voorkomen. Aan het succes van de avond deed dit niets af. Het geboden filmprogramma is gezien de reacties van de bezoekers goed aangeslagen.


Onderscheiding

Onderscheiding


Riek Zwart benoemd tot Lid van de Orde van Oranje-Nassau. Lees meer..
Filmavond

Filmavond


Filmavond, met beelden uit 1972 en 1977, de Copernicusmavo en Roggebotsluis  Lees meer..
Donateursavond

Donateursavond


Donateursavond Stichting Geschiedschrijving Dronten: Op maandag 28 november hield de Stichting Geschiedschrijving Dronten voor het eerst sinds de corona uitbraak haar traditionele donateursavond. Onze Stichting bestaat al meer dan dertig jaar. Tijd voor vernieuwing. We... Lees meer..
'Onmisbare schakels' overhandigd aan burgemeester Gebben

'Onmisbare schakels' overhandigd aan burgemeester Gebben


Het eerste exemplaar van het boek 'Onmisbare schakels' van Stichting Geschiedschrijving Dronten overhandigd aan de burgemeester Jean-Paul Gebben. Lees meer..
Onmisbare Schakels

Onmisbare Schakels


Het nieuwe boek van de Stichting Geschiedschrijving in de gemeente Dronten heeft als titel: 'Onmisbare schakels'. Het boek beschrijft de rol van vrijwilligers in de samenlevingsopbouw in de jaren zestig, zeventig, tachtig en negentig van de twintigste eeuw. Het is een... Lees meer..
Vrijwilligers gezocht

Vrijwilligers gezocht


Ben je ge├»nteresseerd in de geschiedenis van Dronten en vind je het leuk mee te werken aan ons jaarlijkse boek? Dan ben je van harte welkom,  Lees meer..

Word donateur van Stichting Historisch Dronten

Een mooier aanbod krijgt u niet!

Bent u geïnteresseerd in de Drontense Historie word dan nu lid van Stichting Historisch Dronten

Word donateur of doe het donateurschap kado